Advokat samlivsbrudd og skilsmisse Larvik

Hele landets familierettsadvokat

Ta kontakt med våre advokater om samlivsbrudd og skilsmisse i Larvik på chat, telefon eller videomøte. Vi hjelper klienter i hele landet – uten ekstra kostnad. 

Opplevelsen av advokathjelp slik det burde være

A-F

Advokat i AltaAdvokat i ArendalAdvokat i Asker – Advokat i AskimAdvokat i BergenAdvokat i BodøAdvokat i BrekstadAdvokat i BrevikAdvokat i BrumunddalAdvokat i BryneAdvokat i BrønnøysundAdvokat i DrammenAdvokat i DrøbakAdvokat i EgersundAdvokat i ElverumAdvokat i FagernesAdvokat i FarsundAdvokat i FauskeAdvokat i FinnsnesAdvokat i FlekkefjordAdvokat i FlorøAdvokat i FosnavågAdvokat i FredrikstadAdvokat i Førde

G-K

Advokat i GjøvikAdvokat i GrimstadAdvokat i HaldenAdvokat i HamarAdvokat i HammerfestAdvokat i HarstadAdvokat i HaugesundAdvokat i HokksundAdvokat i HolmestrandAdvokat i HonningsvågAdvokat i HortenAdvokat i HønefossAdvokat i JessheimAdvokat i JørpelandAdvokat i KirkenesAdvokat i KolvereidAdvokat i KongsbergAdvokat i KongsvingerAdvokat i KopervikAdvokat i KragerøAdvokat i KristiansandAdvokat i Kristiansund

L-O

Advokat i LangesundAdvokat i LarvikAdvokat i LeknesAdvokat i LevangerAdvokat i LillehammerAdvokat i LillesandAdvokat i LillestrømAdvokat i LyngdalAdvokat i Lørenskog – Advokat i MandalAdvokat i Mo i RanaAdvokat i MoelvAdvokat i MoldeAdvokat i MosjøenAdvokat i MossAdvokat i MysenAdvokat i MåløyAdvokat i NamsosAdvokat i NarvikAdvokat i NittedalAdvokat i NotoddenAdvokat i OddaAdvokat i OrkangerAdvokat i OsloAdvokat i Otta

P-S

Advokat i PorsgrunnAdvokat i RaufossAdvokat i RisørAdvokat i RjukanAdvokat i RørosAdvokat i SandefjordAdvokat i SandnesAdvokat i SandnessjøenAdvokat i SandvikaAdvokat i SarpsborgAdvokat i SaudaAdvokat i SkiAdvokat i SkienAdvokat i SkudeneshavnAdvokat i SortlandAdvokat i StathelleAdvokat i StavangerAdvokat i StavernAdvokat i SteinkjerAdvokat i StjørdalshalsenAdvokat i StokmarknesAdvokat i StordAdvokat i SvelvikAdvokat i Svolvær

T-Å

Advokat i TromsøAdvokat i TrondheimAdvokat i TvedestrandAdvokat i TønsbergAdvokat i UlsteinvikAdvokat i VadsøAdvokat i VardøAdvokat i VerdalsøraAdvokat i VinstraAdvokat i ÅkrehamnAdvokat i ÅlesundAdvokat i ÅndalsnesAdvokat i Åsgårdstrand

Har du en sak som gjelder samlivsbrudd eller skilsmisse, er det viktig å velge en advokat som har erfaring fra dette rettsområdet. Våre advokater arbeider daglig med saker om ektefelleskifte og oppgjør mellom samboere.

Dersom det oppstår uenighet om gjennomføringen av et skifteoppgjør, anbefaler vi ofte at partene benytter advokat. Dette er fordi et slikt oppgjør etter samlivsbrudd ofte omhandler store verdier. Det er derfor viktig at du oppnår et riktig resultat.

Noen ganger kan det være tvil om hvilket resultat som følger av lovens regler. Derfor ender også noen skilsmissetvister med rettslig tvist.

Ofte vil det da være grunnlag for å forhandle om en minnelig løsning av saken. Det vil i mange tilfeller være en god løsning for begge parter å løse tvist om et skilsmisseoppgjør utenomrettslig, slik at en unngår store kostnader. Hjelp fra skilsmisseadvokat i en slik prosess gir ofte gode løsninger. 

Reglene om deling av formuen ved separasjon og skilsmisse følger av ekteskapslovens kapittel 12. Hovedregelen er at formuen skal deles likt etter at det er gjort fradrag fra gjeld. Fra denne hovedregelen finnes det flere viktige unntak som vil innebære et resultat langt unna det som vil følge av hovedregelen.

Dersom partene har avtalt særeie ved inngåelse av en ektepakt, vil de verdiene som er bestemt som særeie ikke være gjenstand for deling.

Men en part kan også holde verdier utenfor deling, dersom de kan føres tilbake til verdier ektefellen hadde da ekteskapet ble inngått. Det samme gjelder for verdier som ektefellen har mottatt som arv eller gave fra andre enn ektefellen under ekteskapet. Det er et krav om at verdiene fortsatt kan sies å være i behold. Dette vilkåret må vurderes konkret og det oppstår ofte tvist mellom partene om dette vilkåret kan anses å være innfridd.

Selv om ekteskapsloven oppstiller regler for hvordan formuen skal deles i et skilsmisseoppgjør, er det ingenting i veien for at ektefellene kommer fram til en avtale som fraviker disse reglene. Det er full avtalefrihet om hvordan partene ønsker å løse skiftet.

En slik avtale kan likevel settes helt eller delvis til side, dersom den vil virke urimelig overfor en av ektefellene. Søksmålsfrist for å sette en avtale til side, er tre år fra avtalen ble inngått. 

Advokat Bratteng AS Larvik

Leif Weldings vei 16, 3222 Sandefjord

Postboks 366, 3201 Sandefjord

Vi hjelper klienter i hele landet - uten ekstra kostnad.