Spør våre advokater om barnefordeling i Larvik

Advokat barnefordeling Larvik

Hele landets familierettsadvokat

Ta kontakt med våre advokater om barnefordeling i Larvik på chat, telefon eller videomøte. Vi hjelper klienter i hele landet – uten ekstra kostnad. 

Opplevelsen av advokathjelp slik det burde være

A-F

Advokat i AltaAdvokat i ArendalAdvokat i Asker – Advokat i AskimAdvokat i BergenAdvokat i BodøAdvokat i BrekstadAdvokat i BrevikAdvokat i BrumunddalAdvokat i BryneAdvokat i BrønnøysundAdvokat i DrammenAdvokat i DrøbakAdvokat i EgersundAdvokat i ElverumAdvokat i FagernesAdvokat i FarsundAdvokat i FauskeAdvokat i FinnsnesAdvokat i FlekkefjordAdvokat i FlorøAdvokat i FosnavågAdvokat i FredrikstadAdvokat i Førde

G-K

Advokat i GjøvikAdvokat i GrimstadAdvokat i HaldenAdvokat i HamarAdvokat i HammerfestAdvokat i HarstadAdvokat i HaugesundAdvokat i HokksundAdvokat i HolmestrandAdvokat i HonningsvågAdvokat i HortenAdvokat i HønefossAdvokat i JessheimAdvokat i JørpelandAdvokat i KirkenesAdvokat i KolvereidAdvokat i KongsbergAdvokat i KongsvingerAdvokat i KopervikAdvokat i KragerøAdvokat i KristiansandAdvokat i Kristiansund

L-O

Advokat i LangesundAdvokat i LarvikAdvokat i LeknesAdvokat i LevangerAdvokat i LillehammerAdvokat i LillesandAdvokat i LillestrømAdvokat i LyngdalAdvokat i Lørenskog – Advokat i MandalAdvokat i Mo i RanaAdvokat i MoelvAdvokat i MoldeAdvokat i MosjøenAdvokat i MossAdvokat i MysenAdvokat i MåløyAdvokat i NamsosAdvokat i NarvikAdvokat i NittedalAdvokat i NotoddenAdvokat i OddaAdvokat i OrkangerAdvokat i OsloAdvokat i Otta

P-S

Advokat i PorsgrunnAdvokat i RaufossAdvokat i RisørAdvokat i RjukanAdvokat i RørosAdvokat i SandefjordAdvokat i SandnesAdvokat i SandnessjøenAdvokat i SandvikaAdvokat i SarpsborgAdvokat i SaudaAdvokat i SkiAdvokat i SkienAdvokat i SkudeneshavnAdvokat i SortlandAdvokat i StathelleAdvokat i StavangerAdvokat i StavernAdvokat i SteinkjerAdvokat i StjørdalshalsenAdvokat i StokmarknesAdvokat i StordAdvokat i SvelvikAdvokat i Svolvær

T-Å

Advokat i TromsøAdvokat i TrondheimAdvokat i TvedestrandAdvokat i TønsbergAdvokat i UlsteinvikAdvokat i VadsøAdvokat i VardøAdvokat i VerdalsøraAdvokat i VinstraAdvokat i ÅkrehamnAdvokat i ÅlesundAdvokat i ÅndalsnesAdvokat i Åsgårdstrand

Har du en sak som gjelder barnefordeling, er det viktig å velge en advokat som har erfaring fra dette rettsområdet. Våre advokater arbeider daglig med saker om barnefordeling, bosted, samvær og foreldreansvar.

Det første steget i en barnefordelingssak er mekling ved familievernkontoret. Partene bestiller selv time til mekling og advokaten deltar ikke på meklingen. Det kan imidlertid være trygt å rådføre seg med en advokat i forkant av meklingen. 

Dersom foreldrene ikke kommer til enighet ved meklingen og det oppstår uenighet om inngåelse av en samværsavtale, vil det ofte være behov for å benytte advokat for å løse tvisten. 

Før en sak om foreldreansvar, fast bosted eller samvær skal reises for retten, må partene ha møtt til mekling og ha en gyldig meklingsattest. Meklingsattesten er gyldig i 6 måneder.

Foreldre med felles barn under 16 år må møte til mekling før sak kan reises.

Gifte foreldre med felles barn under 16 år må i alle tilfelle ha møtt til mekling for å få separasjonsbevilling eller skilsmisse. 

Samboere med felles barn under 16 år skal møte til mekling ved samlivsbrudd.

Foreldre som ikke er enige om at barnet skal flytte, må også møte til mekling.

Formålet med meklingen er at foreldrene skal komme fram til en skriftlig avtale om foreldreansvaret, hvor barnet skal bo fast og om samvær. Det er imidlertid helt opp til partene om det er mulig å komme fram til en enighet, eller om saken må løses rettslig. 

Dersom det ikke er mulig å komme fram til en løsning om foreldreansvaret, hvor barnet skal bo fast og samvær, kan hver av partene reise sak for tingretten med krav om at retten tar stilling til spørsmålene. Det er et krav at det foreligger en gyldig meklingsattest.

Det er i utgangspunktet ikke et krav om å benytte advokat ved sak for tingretten, men som regel vil det være viktig og nødvendig å la seg bistå av en advokat som er kjent med barnefordelingssaker. 

I barnefordelingssaker avholdes det som regel ett og noen ganger flere saksforberedende møter hvor partene deltar. Formålet med saksforberedende møte er å klarlegge tvistepunktene mellom partene, drøfte den videre saksbehandlingen og mekle mellom partene dersom saken egner seg for det.

Retten kan også oppnevne en sakkyndig til å være med i de saksforberedende møtene. Den sakkyndige kan i forkant av møtet ha samtaler med foreldrene og barna og ellers gjøre undersøkelser for å klarlegge saken. Det er retten som avgjør hva den sakkyndige skal foreta seg etter at partene har fått mulighet til å uttale seg.

Advokat Bratteng AS Larvik

Leif Weldings vei 16, 3222 Sandefjord

Postboks 366, 3201 Sandefjord

Vi hjelper klienter i hele landet - uten ekstra kostnad.