Kontakt

Ken Roger uten

Ken Roger Bratteng

Advokat
Mia 2

Mia Hoff

Advokatfullmektig
Zerina ny

Zerina Milaimi

Kontoransvarlig
Maren (002)

Maren Kristine Jenserud

Advokatfullmektig

Hvor mye samvær kan jeg kreve?

Mann med sitt barn i henda
Samvær skal fastsettes med utgangspunkt i det beste for barnet

Hvor mye samvær kan jeg kreve å ha med barnet mitt når barnet bor fast hos den andre?

Ken Roger Bratteng

09. mai 2020

Barnet har rett til samvær med begge foreldrene, selv om det bor fast hos den ene av foreldrene. Det er begge foreldrenes ansvar å sørge for at samværet kan gjennomføres. 

Omfanget av samværet kan avtales av foreldrene i en samværsavtale for eksempel i forbindelse med mekling. Dersom foreldrene ikke blir enige om samværet, kan det tenkes at spørsmålet må prøves rettslig. 

Omfang og gjennomføring av samvær skal fastsettes med utgangspunkt i hva som er best for barnet. Det skal blant annet legges vekt på hensynet til best mulig samlet foreldrekontakt, hvor gammelt barnet er, i hvor stor grad barnet er knyttet til sitt nærmiljø, reiseavstand mellom foreldrene og hensynet til barnet forøvrig. 

Et utgangspunkt kan være det som ofte omtales som «vanlig samværsrett». Dette er definert i loven som samvær en ettermiddag i uka med overnatting, annenhver helg, tre uker i sommerferien og annenhver høst-, jule-, vinter-, og påskeferie. 

Spørsmål om omfang av samvær er regulert i barneloven §43

A-F

Advokat i AltaAdvokat i ArendalAdvokat i Asker – Advokat i AskimAdvokat i BergenAdvokat i BodøAdvokat i BrekstadAdvokat i BrevikAdvokat i BrumunddalAdvokat i BryneAdvokat i BrønnøysundAdvokat i DrammenAdvokat i DrøbakAdvokat i EgersundAdvokat i ElverumAdvokat i FagernesAdvokat i FarsundAdvokat i FauskeAdvokat i FinnsnesAdvokat i FlekkefjordAdvokat i FlorøAdvokat i FosnavågAdvokat i FredrikstadAdvokat i Førde

G-K

Advokat i GjøvikAdvokat i GrimstadAdvokat i HaldenAdvokat i HamarAdvokat i HammerfestAdvokat i HarstadAdvokat i HaugesundAdvokat i HokksundAdvokat i HolmestrandAdvokat i HonningsvågAdvokat i HortenAdvokat i HønefossAdvokat i JessheimAdvokat i JørpelandAdvokat i KirkenesAdvokat i KolvereidAdvokat i KongsbergAdvokat i KongsvingerAdvokat i KopervikAdvokat i KragerøAdvokat i KristiansandAdvokat i Kristiansund

L-O

Advokat i LangesundAdvokat i LarvikAdvokat i LeknesAdvokat i LevangerAdvokat i LillehammerAdvokat i LillesandAdvokat i LillestrømAdvokat i LyngdalAdvokat i Lørenskog – Advokat i MandalAdvokat i Mo i RanaAdvokat i MoelvAdvokat i MoldeAdvokat i MosjøenAdvokat i MossAdvokat i MysenAdvokat i MåløyAdvokat i NamsosAdvokat i NarvikAdvokat i NittedalAdvokat i NotoddenAdvokat i OddaAdvokat i OrkangerAdvokat i OsloAdvokat i Otta

P-S

Advokat i PorsgrunnAdvokat i RaufossAdvokat i RisørAdvokat i RjukanAdvokat i RørosAdvokat i SandefjordAdvokat i SandnesAdvokat i SandnessjøenAdvokat i SandvikaAdvokat i SarpsborgAdvokat i SaudaAdvokat i SkiAdvokat i SkienAdvokat i SkudeneshavnAdvokat i SortlandAdvokat i StathelleAdvokat i StavangerAdvokat i StavernAdvokat i SteinkjerAdvokat i StjørdalshalsenAdvokat i StokmarknesAdvokat i StordAdvokat i SvelvikAdvokat i Svolvær

T-Å

Advokat i TromsøAdvokat i TrondheimAdvokat i TvedestrandAdvokat i TønsbergAdvokat i UlsteinvikAdvokat i VadsøAdvokat i VardøAdvokat i VerdalsøraAdvokat i VinstraAdvokat i ÅkrehamnAdvokat i ÅlesundAdvokat i ÅndalsnesAdvokat i Åsgårdstrand