Barnevernet har tatt kontakt med deg og ønsker å komme på hjemmebesøk etter at de har mottatt en bekymringsmelding. Hva gjør du?

Ken Roger Bratteng

08. mai 2020

Barnevernet mottar mange bekymringsmeldinger. Ofte er det overhodet ingen hold i meldingen, mens i andre tilfeller er det berettiget bekymring for barnets ve og vel. Barnevernet har både rett og plikt til å undersøke forholdene og om det er hold i bekymringene som er sendt inn. 

Barnevernet må vurdere i hvert enkelt tilfelle hvilke undersøkelser som er nødvendig for å avklare saken. Undersøkelsene skal gjennomføres på en minst mulig skadelig måte og de skal ikke være mer omfattende enn hva som er nødvendig. Det skal heller ikke unødvendig spres informasjon om at undersøkelsene gjennomføres. 

Når det er sagt, kan ikke foreldre motsette seg at barnevernet gjennomfører undersøkelser ved besøk i hjemmet. Barnevernet kan også kreve å snakke med barnet i enerom. Dette følger av barnevernsloven §4-3.

Ofte blir saker henlagt etter et hjemmebesøk, mens i andre tilfeller vil det være behov for ytterligere undersøkelser for å vurdere situasjonen. Ta kontakt med våre barnevernsadvokater dersom du ønsker råd og veiledning om undersøkelser.

 

Opplevelsen av advokathjelp slik det burde være

A-F

Advokat i AltaAdvokat i ArendalAdvokat i Asker – Advokat i AskimAdvokat i BergenAdvokat i BodøAdvokat i BrekstadAdvokat i BrevikAdvokat i BrumunddalAdvokat i BryneAdvokat i BrønnøysundAdvokat i DrammenAdvokat i DrøbakAdvokat i EgersundAdvokat i ElverumAdvokat i FagernesAdvokat i FarsundAdvokat i FauskeAdvokat i FinnsnesAdvokat i FlekkefjordAdvokat i FlorøAdvokat i FosnavågAdvokat i FredrikstadAdvokat i Førde

G-K

Advokat i GjøvikAdvokat i GrimstadAdvokat i HaldenAdvokat i HamarAdvokat i HammerfestAdvokat i HarstadAdvokat i HaugesundAdvokat i HokksundAdvokat i HolmestrandAdvokat i HonningsvågAdvokat i HortenAdvokat i HønefossAdvokat i JessheimAdvokat i JørpelandAdvokat i KirkenesAdvokat i KolvereidAdvokat i KongsbergAdvokat i KongsvingerAdvokat i KopervikAdvokat i KragerøAdvokat i KristiansandAdvokat i Kristiansund

L-O

Advokat i LangesundAdvokat i LarvikAdvokat i LeknesAdvokat i LevangerAdvokat i LillehammerAdvokat i LillesandAdvokat i LillestrømAdvokat i LyngdalAdvokat i Lørenskog – Advokat i MandalAdvokat i Mo i RanaAdvokat i MoelvAdvokat i MoldeAdvokat i MosjøenAdvokat i MossAdvokat i MysenAdvokat i MåløyAdvokat i NamsosAdvokat i NarvikAdvokat i NittedalAdvokat i NotoddenAdvokat i OddaAdvokat i OrkangerAdvokat i OsloAdvokat i Otta

P-S

Advokat i PorsgrunnAdvokat i RaufossAdvokat i RisørAdvokat i RjukanAdvokat i RørosAdvokat i SandefjordAdvokat i SandnesAdvokat i SandnessjøenAdvokat i SandvikaAdvokat i SarpsborgAdvokat i SaudaAdvokat i SkiAdvokat i SkienAdvokat i SkudeneshavnAdvokat i SortlandAdvokat i StathelleAdvokat i StavangerAdvokat i StavernAdvokat i SteinkjerAdvokat i StjørdalshalsenAdvokat i StokmarknesAdvokat i StordAdvokat i SvelvikAdvokat i Svolvær

T-Å

Advokat i TromsøAdvokat i TrondheimAdvokat i TvedestrandAdvokat i TønsbergAdvokat i UlsteinvikAdvokat i VadsøAdvokat i VardøAdvokat i VerdalsøraAdvokat i VinstraAdvokat i ÅkrehamnAdvokat i ÅlesundAdvokat i ÅndalsnesAdvokat i Åsgårdstrand