Logo til Advokat Bratteng AS Sandefjord

Sluttpakke eller oppsigelse?

Er det mulig å inngå avtale om sluttpakke for å unngå oppsigelse?

Det kan være ulike årsaker til at arbeidsgiver eller arbeidstaker ønsker å avslutte arbeidsforholdet. I endel tilfeller vil det kunne være en god løsning for begge parter å løse avslutningen med en sluttavtale. Dette må du får med deg i en sluttavtale.

Ken Roger Bratteng

2. desember 2019

Sluttpakke

En sluttavtale eller sluttpakke er en gjensidig avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker om å avslutte arbeidsforholdet.

Partene står fritt til å inngå en slik avtale, og så lenge partene er enige vil man heller ikke være bundet av lovens eller kontraktens oppsigelsesfrister.

Når sluttpakke er aktuelt

Sluttpakke er i hovedsak aktuelt når arbeidsgiver ønsker å avslutte arbeidsforholdet. Grunnlaget kan være behov for omstilling eller nedbemanning i virksomheten eller at arbeidsgiver ønsker å avslutte arbeidsforholdet på grunn av arbeidstakers forhold.

Men også når arbeidstaker ønsker å avslutte arbeidsforholdet, kan det gjøres ved inngåelse av en sluttavtale eller sluttpakke.

Prosessen

Forhandlinger om sluttpakke kan reise seg i forkant, underveis eller etter at det er startet en ordinær oppsigelsesprosess. Sluttavtale vil kunne gi begge parter en avklaring uten risiko for søksmål og omkostninger til advokat.

Innhold i en sluttavtale

Innholdet av sluttavtalen vil være helt avhengig av den enkelte sak. I enkelte tilfeller vil arbeisgiver være villig til å utbetale et sluttvederlag for å avslutte arbeidsforholdet på en ryddig måte og uten risiko for søksmål fra arbeidsgiver.

I alle tilfelle vil sluttavtalen bestemme vilkårene ved avslutning av arbeidsforholdet mellom partene.

Vi anbefaler at begge parter søker råd hos advokat i forbindelse med forhandlinger om sluttpakker.

Reglene for korona-permittering
Sluttpakke eller oppsigelse?
Hvem skal velges ut ved nedbemanning?
Viktig å huske på ved oppsigelse
Arbeidsmiljølovens viktigste regler
previous arrow
next arrow
Slider
Slider

Mer om mobiladvokaten.no

mobiladvokaten.no
mobiladvokaten.no
mobiladvokaten.no
previous arrow
next arrow
Slider
A-F

Advokat i AltaAdvokat i ArendalAdvokat i Asker – Advokat i AskimAdvokat i BergenAdvokat i BodøAdvokat i BrekstadAdvokat i BrevikAdvokat i BrumunddalAdvokat i BryneAdvokat i BrønnøysundAdvokat i DrammenAdvokat i DrøbakAdvokat i EgersundAdvokat i ElverumAdvokat i FagernesAdvokat i FarsundAdvokat i FauskeAdvokat i FinnsnesAdvokat i FlekkefjordAdvokat i FlorøAdvokat i FosnavågAdvokat i FredrikstadAdvokat i Førde

G-K

Advokat i GjøvikAdvokat i GrimstadAdvokat i HaldenAdvokat i HamarAdvokat i HammerfestAdvokat i HarstadAdvokat i HaugesundAdvokat i HokksundAdvokat i HolmestrandAdvokat i HonningsvågAdvokat i HortenAdvokat i HønefossAdvokat i JessheimAdvokat i JørpelandAdvokat i KirkenesAdvokat i KolvereidAdvokat i KongsbergAdvokat i KongsvingerAdvokat i KopervikAdvokat i KragerøAdvokat i KristiansandAdvokat i Kristiansund

L-O

Advokat i LangesundAdvokat i LarvikAdvokat i LeknesAdvokat i LevangerAdvokat i LillehammerAdvokat i LillesandAdvokat i LillestrømAdvokat i LyngdalAdvokat i Lørenskog – Advokat i MandalAdvokat i Mo i RanaAdvokat i MoelvAdvokat i MoldeAdvokat i MosjøenAdvokat i MossAdvokat i MysenAdvokat i MåløyAdvokat i NamsosAdvokat i NarvikAdvokat i NittedalAdvokat i NotoddenAdvokat i OddaAdvokat i OrkangerAdvokat i OsloAdvokat i Otta

P-S

Advokat i PorsgrunnAdvokat i RaufossAdvokat i RisørAdvokat i RjukanAdvokat i RørosAdvokat i SandefjordAdvokat i SandnesAdvokat i SandnessjøenAdvokat i SandvikaAdvokat i SarpsborgAdvokat i SaudaAdvokat i SkiAdvokat i SkienAdvokat i SkudeneshavnAdvokat i SortlandAdvokat i StathelleAdvokat i StavangerAdvokat i StavernAdvokat i SteinkjerAdvokat i StjørdalshalsenAdvokat i StokmarknesAdvokat i StordAdvokat i SvelvikAdvokat i Svolvær

T-Å

Advokat i TromsøAdvokat i TrondheimAdvokat i TvedestrandAdvokat i TønsbergAdvokat i UlsteinvikAdvokat i VadsøAdvokat i VardøAdvokat i VerdalsøraAdvokat i VinstraAdvokat i ÅkrehamnAdvokat i ÅlesundAdvokat i ÅndalsnesAdvokat i Åsgårdstrand